600 gr çilek
4 adet yumurta sarısı
50 gr tereyağı
200 ml çilekli süt
200 gr krema
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilekleri ayıklayıp yıkayın. 4 parçaya bölün. 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, tarçın ile karıştırın. Yumurta sarıları, toz şeker ve çilekli sütü karıştırın. Sıcak benmaride koyu bir krema kıvamına gelene kadar çırpın. Kremayı çırpıp karışıma ekleyin. Çilekleri 4 adet ateşe dayanıklı kaba şerleştirin. Kremayı eşit miktarda çileklerin üzerine dağıtın. Önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri ve çilekle serpip servis yapın.
|