2 adet çingene palamudu
1 su bardağı soya sosu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
2 çay kaşığı beyaz hardal
4 diş sarmısak
2 adet yumurtanın sarısı
3-4 dal dereotu
Palamudu bütün olarak 15 dakika haşlayalım.
Siyah bölümlerini ve kılçıklarını ayıklayalım. Parmak uzunluğunda parçalara ayırıp servis tabağına dizelim.
Soya sosunun yarısını üzerine gezdirelim. Kalan soya sosu, sızma zeytinyağı, hardal, ezilmiş sarmısak, yumurta sarısı ve ince kıyılmış dereotunu karıştırıp balıkların üzerine gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verelim. 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.
|