İstanbul Büyükşehir Belediyesi
1 kg kalkan
300 g mantar (doğranmış)
6 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 adet domates (kabukları alınıp rendelenmiş)
1 adet soğan (doğranmış)
6-7 sap maydanoz (doğranmış)
2 diş sarımsak
Un
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su ürünlerinin hazırlanması bölümünde anlatıldığı gibi hazırlanan balıklar bir fiske tuz katılmış una bulanıp kızartılır.
Soğan ve sarımsaklar yağda sote edilir, daha sonra mantarlar eklenir.
Mantar suyunu çekince diğer malzemeler eklenip sos pişirilir.
Yağlanmış fırın kabına önce bu sos, sonra balıklar konur.
Önceden ısıtılmış 180 °C'deki fırında 7-8 dakika pişirilir.
|