1 paket orta kalınlıkta spagetti makarna
6 bardak su
2.5 su bardağı süt 1 orta boy soğan rendesi
1 kahve fincanı un (kepek unu tercih ediniz)
4 büyük boy minik doğranmış olgun domates
Tane karabiber
3 çorba kaşığı tereyağı
4 yumurta
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Makarnanızı 3 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı katılan kaynar suda suyunu çekene kadar (8-10 dakika) haşlayın. Makarna vitaminini kaybetmemesi için az suda haşlanmalıdır. Makarnaların yapışmaması ve pişip pişmediğini kontrol etmek için ara ara karıştırın. Tereyağı ve soğan rendesini kavurun. Un katıp karıştırın, biraz kavurun, azar azar ılık süt dökün ve karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Domatesleri 1 kaşık zeytinyağında kuvvetli ateşte pişirin, sosa ilave edilip karıştırın. Soğumaması için çok kısık ateşte tutun. Süzülen makarnalarla bu hazırlanan sosu kaynatın. Kaşar rendesini ilave edin. Yağlanmış fırın tepsisine dökün (daha önce çırpılan yumurtalarla karıştırın). Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
|