|
|
FIRINDA ELMA DOLMASI |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13764
Gönderme Tarihi: 15.May.2007
2,214 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 iri ve kokulu elma,
1 yumurtanın beyazı,
4 çorba kaşığı pudra şekeri,
bir parça limon kabuğu.
Yapımı : Elmaları tepelerinden birer kapak çıkarır gibi kesmeli. Sonra yan taraflarında birer parmak kalınlığında etli kısım bırakarak içlerini dikkatle boşaltmalı. Elmalardan çıkarılan içlerdeki çekirdekleri ve sert yerlerini attıktan sonra geri kalan etli kısmı ince ince kıymalı. Bunları bir parça limon kabuğu ve iki parmak suyla bir kaba koyup haşlamalı. Sonra süzgeçten geçirmeli. Elma ezmesi soğuyunca porselen bir kapta yumurta sarısını çırparak köpük durumuna getirmeli.
Yumurta beyazı köpük olunca elma ezmesini içine atmalı. Pudra şekerini de kattıktan sonra yine çırpmalı. Karışım iyice çırpıldıktan sonra içi boşaltılmış elmalara doldurulmalı. Küçük bir tepsiyi yağa bulamalı, elmaları da içine oturttuktan sonra bunu orta ısıdaki bir fırına koymalı. Elmaların içi biraz kabarıp dışları da biraz kızarınca sıcak sıcak servis tabağına koyup sofraya çıkarmalı.
|
|
FIRINDA ELMA DOLMASI Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|