Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > FIRINDA ELMA DOLMASI (1 adet - 74,722 defa bakıldı)

FIRINDA ELMA DOLMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FIRINDA ELMA DOLMASI

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13764
Gönderme Tarihi: 15.May.2007
2,214 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 iri ve kokulu elma,
1 yumurtanın beyazı,
4 çorba kaşığı pudra şekeri,
bir parça limon kabuğu.

Yapımı : Elmaları tepelerinden birer kapak çıkarır gibi kesmeli. Sonra yan taraflarında birer parmak kalınlığında etli kısım bırakarak içlerini dikkatle boşaltmalı. Elmalardan çıkarılan içlerdeki çekirdekleri ve sert yerlerini attıktan sonra geri kalan etli kısmı ince ince kıymalı. Bunları bir parça limon kabuğu ve iki parmak suyla bir kaba koyup haşlamalı. Sonra süzgeçten geçirmeli. Elma ezmesi soğuyunca porselen bir kapta yumurta sarısını çırparak köpük durumuna getirmeli.
Yumurta beyazı köpük olunca elma ezmesini içine atmalı. Pudra şekerini de kattıktan sonra yine çırpmalı. Karışım iyice çırpıldıktan sonra içi boşaltılmış elmalara doldurulmalı. Küçük bir tepsiyi yağa bulamalı, elmaları da içine oturttuktan sonra bunu orta ısıdaki bir fırına koymalı. Elmaların içi biraz kabarıp dışları da biraz kızarınca sıcak sıcak servis tabağına koyup sofraya çıkarmalı.






FIRINDA ELMA DOLMASI Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet FIRINDA ELMA DOLMASI 74,722 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort