|
|
Fırında Güveç |
|
mübarek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78459
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2012
2,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Adet patlıcan
1 Yemek Kaşığı Yemek Kaşığı Sana Klasik
350 gr Göveçlik Kuşbaşı et
1 Adet havuç
2 Adet kabak
4 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Tatlı kaşığı biber salçası
4 Diş sarımsak
2 Adet soğan
4 Adet yeşil biber
7 Adet taze fasulye
4 Adet patates
1 Tatlı Kaşığı Tatlı kaşığı tuz,karabiber, kekik,kırmızı biber
İlk olarak eti geniş bir tencereye koyalım ve su ile haşlayalım. Daha sonra patlıcanları alacalı soyalım ve tuzlu bir suyun içinde derin bir kaba koyup acısını alalım. Taze fasulyeyi patatesi, kabak ve havucu soyup doğrayalım. Sebzeleri istediğimiz bir şekilde doğrayalım. Diğer taraftan pişmiş olan etleri, güvecin en altına yerleştirelim Etleri güvece yerleştirdikten sonra, yavaş pişenden çabuk pişen sebzeye göre üzerine düzelim. Sebzeleri düzgün bir şekilde yerleştirdikten sonra üzerine tuz ve yağı ekleyelim. Daha sonra biber salçasını ve dövülmüş sarımsağı bir su bardağı su ile ezelim. Salçalı suyu üzerine dökelim. Güvecimiz hazır olduktan sonra, kapağını folyo ile saralım. Tenceremizin üzerine kapatalım. Daha sonra güvecimizi önceden ısıtılmış fırına sürelim. Arada bir folyoyu açıp pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Yemeğimiz piştikten sonra, fırından çıkaralım ve bir kaç dakika dinlendirelim. Daha sonra güvecimizi servise sunabiliriz.
|
|
Fırında Güveç Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|