1.5 kilo patates,
tuz,
yarım litre süt,
2 çorba kaşığı tereyağı,
karabiber,
toz hintcevizi,
3 kutu kokulu otlar katılmış taze peynir (Bresso),
2 yumurta,
3 yumurta sarısı,
50 g un,
3 orta boy havuç,
1 bağ soğancık,
kalıp için yağ.
Patatesleri soyun ve tuz ilave ederek haşlayın. Sıcak patatesleri püre makinesinden geçirin, sıcak süt, tereyağı, tuz, karabiber, toz hintcevizi ve gerekirse biraz sıcak su ile karıştırın. Peyniri, yumurtaları, yumurta sarılarını ve unu sıcak püreye katın. Havuçları soyun, verev dilimler kesin. Kalıbı yağlayın, havuç dilimlerini kiremit şeklinde (araları 3 cm) pürenin üstüne dizin. Fırını 200 derecede ısıtın ve havuçlu patates püresini yaklaşık 25 dakika pişirin. Havuçların arasına soğancık koyun.
|