|
|
Fırında İç baklalı Köfte |
|
pembe ortanca
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2016
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc116481
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2016
1,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilogram iç bakla
6 adet taze soğan
6 dal dereotu
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı sıcak su
2 tutam tuz
500 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
1 adet küçük boy soğan
6 dal maydanoz
Karabiber
Kimyon
50 gram yağ
Yağı bir tencereye alıp üzerine baklaları, toz şeker ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış soğanları ekleyip karıştırın. 5 dakika sonra suyunu ilave edin ve 3 dakika sonra ocaktan alın. Baklaları, kullanacağınız fırın kabının tabanına yerleştirin.
Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Islatılıp suyu süzülmüş bayat ekmeği, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler hazırlayarak fırın kabındaki baklaların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler pişene kadar tutun. Sıcak servis yapın.
|
|
Fırında İç baklalı Köfte Tarifleri Köfteler
|
|