MALZEMELER
1/2 paket spagetti
1/2 çay bardagi sivi yag
2 çorba kasigi un
1 adet yumurta
1.5 su bardagi süt
1 adet soğan
1 çay bardagi eski kasar peyniri rendesi
250 gram ispanak
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Ön hazirlik olarak ispanaklari ayiklayip, bol suda yikayin ve kendi sulari ile haslayin. Haslanan ispanaklari tencereden alip, 1 parmak eninde dograyin.
1/2 bardak sivi yagi tencereye alip içine piyaz dogranmis soğanim ilave edip, pembelestirin. Ispanaklari soğanin içine ilave edin ve tuz, karabiberini ekleyin. Makarnalari haslayip, süzün. Küçük bir cam tepsiye makarnanin yarisini alin, ispanakli harci üzerine dökün ve kalan makarnanin tümünü ispanaklarin üzerine dökün. 1/2 çay bardagi sivi yagi tavaya alip içine unu ilave edin. Un saranana dek kavurun. 1.5 bardak sütü kavruilan una ekleyin. Boza kivamina gelene dek pisirin. Atesten alarak 1 yumurtayi ilave edin ve çirpalim. Makarnanin üzerine sosumuzu dökün. Eski kasar rendesini de serperek, orta isili firinda 15-20 dakika pisirin. Üzeri kizaran firin makarnayi dilimleyerek, servis yapin.
ML® Ispanaklı Makarna için tıklayın
|