Cemaliye Tüter
3,5 su bardağı tepeleme un
2 adet yumurta
250 gr. margarin
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 paket kabartma tozu
1/2 limon kabuğu rendesi
Şurubu:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limon
Üzeri için:
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 Unu eleyin ortasına margarini koyup iki bıçakla kıyarak küçük parçalara bölün. Ya da bu işlemi rondoda yapın.) iki yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve kıyılmış fındık katıp iyice yoğurun.
2 Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Oval biçimde uzatıp üzerine çatalla şekil verin.
3 Hamurları hafif yağlanmış tepsiye sıralayıp-, 180 derece ısıtılmış fırında, 20 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
4 Hazırladığınız şurubu, soğuk olarak sıcak hamurların üzerine gezdirin. Hindistancevizi serperek servis yapın.
|