|
Fırında Karamelli Cevizli Patlamış Mısır |
|
deli dolu
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2017
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc129270
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2017
841 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1/3 su bardağı cin mısırı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 + ½ su bardağı esmer toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri parçalara bölünmüş ceviz
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı vanilya
Tuz
½ tatlı kaşığı kabartma tozu
½ tatlı kaşığı tarçın
Sıvı yağı tencerede kızdırarak mısırları içine atıyoruz.
Tencereyi arada bir sallayarak mısırları patlatıyoruz.
Patlayan mısırları derin bir cam kap içerisine alıp cevizi ilave ediyoruz.
Fırını 160 ºCye ayarlıyoruz.
26 28 cm çapında, fazla derin olmayan ısıya dayanıklı bir tepsiye pişirme kağıdı seriyoruz.
Kabartma tozu ve tarçın hariç diğer malzemelerin tamamını tencereye koyup orta ateşte şeker tamamen eriyip karamel kıvamına gelinceye kadar (yaklaşık 5-6 dakika) kaynatıyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra içerisine tarçın ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
Karameli mısırların üzerine döküp tamamı eşit şekilde karamele bulanıncaya kadar karıştırıyoruz.
Karışımı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dökerek önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika pişiriyoruz.
Oda sıcaklığında soğutup servis yapıyoruz.
|
|