https://www.cumhuriyet.com.tr
3 patates
4 patlıcan (alacalı soyun)
5 havuç
8-10 sivri biber
3 iri diş sarımsak
3 iri domates (kabuğunu soyun)
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Tüm sebzeleri jülyen veya çok ufaltmadan küpler halinde doğrayın.
Havuç diğerlerine oranla daha geç piştiği için onu biraz daha ince kesin. (Salça eklemenizi tavsiye etmem, domates çok güzel kıvam veriyor, isterseniz rendeleyebilirsiniz veya domates sosu da kullanabilirsiniz. Eğer domates çok sulu değilse 1-2 su bardağı kadar su ilavesi yapın.)
Yağlı kağıt serili tepsiye alıp tuz, baharat, sıvı yağ ekleyip elinizle güzelce karıştırıp yayın.
190° fırında pişirin.
Ben gerek duymadım ama biberlerin yanmaması için isterseniz üzerini yağlı kağıtla kapatın, 15 dk kala açıp üzerinin kızarmasını sağlayın.
Patates ve havuca çatal batırın, yumuşamışsa pişmiş demektir.
|