http://www.ebruomurcali.com.tr
12 adet kayısı
1 çorba kaşığı tereyağı
Pudra şekeri - üzerine
Krem için:
Yarım çay bardağı kayısı marmeladı
4 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
1 çay bardağı krema
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Yumurtaları krema kıvamını alıncaya kadar toşekerle beraber çırpın. Un, süt, krema, marmelat, vanilya ve muskatı ekleyerek birleştirin. Yağlanmış güveçlere karışımı paylaştırın. Üzerine Dilimlenmiş kayısıları batırın. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
|