5 adet keklik
180 gram sadeyağı
1 kahve fincanı su
Tuz
Karabiber
1 Beş kekliği, içinde rahatça çevirebilecek olduğumuz bir tepsiye; tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş tütsülenmiş, yıkanmış ve üstü ovulurcasma tuzlanmış ve limonlanmış, sonra da ayakları gerisine geçirilmiş, keklik koyarak bunlara; 1 kahve fincanı su ile 4 silme çorba kaşığı da yağ ilave etmeli, sonra da tepsiyi kızgınca fırına sürerek, her 3 - 4 dakikada bir içindeki yağdan kaşıkla almalı ve pişmekte olan kekliklerin üstlerine dökerek kekliklerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar aşağı yukarı 25 - 30 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
2 Keklikler iyice kızarıp da pişmiş bir hal alınca, fırın sıcaklığım azaltmalı ve tepsideki kekliklerin üstlerine bir tabak kapamalı, sonra da tepsiyi fırından alarak, bunları uzunluklarına doğru ortalarından ikiye kesmeli ve kesilmiş olarak bir tabağa yerleştirmeli ve servis yapmalıdır.
NOT: Kekliklerin piştiği suyunu bir süzgeçten geçirerek ve üstlerine dökerek servis yapmalıdır.
|