https://yemek.name
1 adet bütün tavuk
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı taze kekik
1/3 su bardağı tavuk suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İç Malzemesi:
1/3 su bardağı kavrulmuş kestane
1 su bardağı kruton
Garnitür için:
8-10 adet taze patates
8-10 adet arpacık soğan
Yarım bardak zeytinyağı, limon suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, taze kekik, taze öğütülmüş karabiberi bir kasede karıştırın.
Tavuğun eşit pişmesini sağlamak için kalın etli kısımlarına bıçakla çizikler atın.
Hazırladığınız karışımı tavuğun iç ve dış kısmına yedirin ve buzdolabı poşetine koyup sabaha kadar marine olmasını sağlayın.
Bir kasede ekmek garnitürü, kestane, 3 yemek kaşığı tavuk suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve bu karışım ile tavuğu doldurun.
8-10 adet minik patatesleri ve minik soğanları tuz, karabiber, taze kekik ve zeytinyağına bulayıp tavukların kenarlarına dizin.
Kalan tavuk suyunu da fırın kabına ekleyin.
190° de ısıtılmış fırında tavuk kızarana kadar pişirin.
Tavuğun kurumasını engellemek için; pişme esnasında fırça yardımıyla birkaç kez tavuğun dibindeki sudan tavuğun dışına sürün.
|