1 paket makarna
400 gr kaşar peyniri rendelenmiş
5-6 kaşık zeytinyağı
Orta boy soğanın yarısı, ufak kesilmiş
İki diş sarımsak, ufak kesilmiş
5 dilim pastırma
2 domates, ufak kesilmiş
Taze çekilmiş karabiber, tuz
Bir fincan ekmek kırıntısı
Bir fincan çamfıstığı
Bir avuç dolusu, ince kıyılmış maydanoz
Fırını 170 C ayarlayın ve ısıtın. Makarnanızı dilediğiniz gibi haşlayın, süzgeçteyken soğuk sudan geçirin. Makarna haşlanırken soğan, sarımsak, domates kurulan ve pastırmayı ufak bir tavada 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir kaç dakika pişirin. Soğuyunca rendelenmiş peynirle, tuz ve biberle kanştırın. Orta bir cam tepsinizi yağlayıp makarnaların yarısını dökün, diğer yarısını da peynirli karışımla karıştırıp tepsiye ekleyin. En üste ekmek kırıntılarını ve kalan zeytinyağını da gezdirip firma sürün. Çam fıstıklannı tavada 3 dk kadar kavurun. 20 dk kadar sonra, üzeri nar gibi kızannca fmndan çıkarın ve üzerine çamfıstığı, maydanozları serpiştirin. Dilerseniz daha yumuşak olması için üzerine domates sos da ilave edebilirsiniz.
|