175 gr makama (haşlanmış ve süzülmüş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy soğan (ince dilimlenip halkalara ayrılmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
500 gr sığır kıyması
450 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
100 gr gravyer yada kaşar peyniri (ince dilimlenmiş)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız. Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam tencerede zeytinyağı kızdırıp, soğan ve sarımsağı koyunuz arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz.
Kıymayı katıp, arasıra karıştırarak 5 dakika, pembeliği gidene kadar kavurunuz.
Haşlanmış makama, domates, domates salçası ve kırmızıbiberi ekleyip ateşi biraz açınız, sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, peynir dilimlerini kıymalı makarnanın üstüne diziniz.
Cam tencereyi fırına sürüp 20 dakika, peynir eriyip nar gibi olana kadar pişiriniz. Tencereyi fırından çıkarıp, makarnanızı hemen servis ediniz.
|