|
|
Fırında Kıymalı Pide |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108920
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2015
1,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
1 adet Ramazan pidesi
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım litre süt
Tuz
1 adet defne yaprağı
Karabiber
Zeytinyağı
1. Kuru soğanı küp küp doğrayın.
2. Tavaya yağ ekleyin ve soğanı kavurmaya başlayın.
3. Ardından kıymayı ekleyip, tuz ve karabiber serpin ve kavurmaya devam edin.
4. Diğer taraftan derin bir sos tenceresine tereyağını alın, eridikten sonra unu ilave edip kavurmaya devam edin.
5. Unun kokusu tamamen çıkınca yavaş yavaş sütü ekleyin ve çırpma teliyle hızlı bir şekilde karıştırın.
6. İçerisine defne yaprağını ekleyin ve sos kıvam alana kadar kaynatın.
7. Daha sonra kıyma ve sosu birleştirin.
8. Pideyi küp küp kesin ve pişireceğiniz fırın kabına yerleştirin.
9. Üzerine kıymayı ekleyerek fırına verin.
10. 180 derecede 15 dakika pişirin.
11. Çıkardıktan sonra dilerseniz tereyağ eritip üzerine dökün ve sıcakken servis edin.
|
|
Fırında Kıymalı Pide Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|