500 gr. Kuzu Kıyması (Az Yağlı)
1,5 fincan (70 gr.) Galeta Unu
Biber
Tuz
Yarım bağ (40 gr.) Maydanoz
1.5 çay bardağı (130 gr.) Su
1.5 çay bardağı (80 gr.) Soğan Suyu
1 adet (60 gr.) Yumurta
1-2 diş (5 gr.) Sarımsak
Kekik
Çeşni Olarak:
Yeni Bahar
Kimyon
Pul Biber
Maydanoz ince ince doğrandıktan sonra bir kap içinde iki defa çekilmiş kıymaya maydanozu ekleyin. Karışıma galeta unu, soğan suyu ve ezilmiş sarımsağı dökün. Karışıma, tuz, biber ve diğer çeşnileri ekleyin ve yoğurun. Köftenin yumuşak olması için içine su ekleyip yeniden yoğurun. Köfte harcını iyice yoğurduktan sonra, 18 eşit parçaya bölün ve elinizle şekillendirin. Köfteleri tel ızgaraya eşit aralıklarda dizin. Tepsiyi fırının içine koyarak fırın çalıştırın. Köfteleri porsiyona 4 adet olmak üzere servis edin. Köfte yanında sade pilav, ızgara sebze, patates tava ya da patates kızartması verebilirsiniz.
|