6 dal pırasa
2 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet patates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kekik
Pul biber
Köftesi için:
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı bayat ekmek içi
Kekik
Pul biber
Tuz
Karabiber
İlk olarak kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, tuz ve diğer baharatlar harmanlanarak yoğurulur ve köfte harcımız hazırlanır. Hazırlanan karışımdan erik büyüklüğünde parçalar alınarak minik parmak şeklinde köfteler yapılır.
Daha sonra borcama (ya da tepsiye) pırasalar 1 cm verev olarak, havuç halka halka, patates ve kırmızı biber küp küp, kuru soğan yemeklik doğranır, üzerinden bir miktar sıvı yağ gezdirilir, tuz ve arzuya göre baharat ilavesiyle harmanlanarak tepsiye yayılır.
Sebzelerin aralarına yer yer minik köfteler yerleştirilip 1 çay fincanı sıcak su ilavesiyle borcamın üzeri alimünyum folyo ile kaplanarak önceden ısıtılmış 200 der. fırında (yaklaşık 40 dak.) pişirilir.
|