5 adet soyulmuş enginar
300 gram dilimlenmiş mantar
1 kutu krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı doğranmış dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Enginarları limonlu suda orta sertliğe gelene kadar haşlayın. (Bir çatal batırarak sertliğini kontrol edebilirsiniz.)
Soğanları yemeklik doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağı koyun ve soğanları pembeleşene kadar kavurun
Üzerine mantarları ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin
Krema, dereotu, yarım su bardağı kaşar, tuz ve biberi ekleyip karıştırın.
3 dakika daha pişirin.
Pişirme kağıdı serili fırın kabına enginarları dizin.
Sarımsakları ezip zeytinyağı ile karıştırın.
Karışımı enginarların üzerine bir fırça yardımıyla sürün
Ortalarına mantarlı, kremalı karışımdan ekleyin.
En üste kalan kaşarları serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip, kızarana kadar 20 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
|