www.sefabdullahusta.com
1,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker (fazla şekerli olmasın derseniz 1,5 su bardağı olabilir)
1 su bardağı pirinç
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası ya da pirinç unu
1 küçük paket çiğ krema (200 ml)
Öncelikle pirinci iyice yıkadıktan sonra küçük bir tencerede 3 su bardağı soğuk su ilave edip pirinçler yumuşak olana kadar haşlayın (tencerenin kapağını kapatmayın). 1,5 litre sütten 2 su bardağı sütü ayırıp geri kalan sütü tencereye dökün. Tenceredeki süt kaynama derecesine geldiğinde 1,5 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Ayırmış olduğunuz 2 su bardağı sütü bir kabın içerisine dökün, üstüne 3 yemek kaşığı nişastayı ilave edip karıştırın. Tencere de kaynayan sütten nişastalı süte bir iki kepçe ilave edin, sonra tencereye döküp bağlayın. Dibi tutmaması için sürekli karıştırın.
Hafif koyu kıvama geldiğinde haşlanmış olan pirinçleri de ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. 1 küçük paket kremayı ilave edip karıştırın. Minik güveç kaplarına sütlacı paylaştırın ve tepsiye yerleştirin (tepsinin tabanına bir miktar su ilave edin). Fırının üst kısmına ya da var ise ızgara kısmına yerleştirip sütlaçların üst kısımları kızarıncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına yerleştirebilirsiniz.
|