Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Çulluk Tarifleri > Fırında Kuru Erikli Tavuk (1 adet - 58,280 defa bakıldı)

Fırında Kuru Erikli Tavuk


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Kuru Erikli Tavuk

rapsodi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.10.2007
Mesajlar: 93
Şehir: Karaman
Kısa URL: https://ml.md/lc18897
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2007
4,416 defa indirildi / yazdırıldı




6 kişilik Gerekli malzeme:
3-4 kg'lık bütün tavuk
20 kuru erik
Yarım limon suyu
2 havuç,
3 taze soğan
2 dal maydanoz
1 çorba kaşığı soyulmuş badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, biberiye

Tavuğu yıkayıp tuzladıktan sonra içine 3-4 adet erik atın. Üzerine limon suyu sürüp 1 tutam tuz ve biberiye ekin. Geniş ve derin bir fırın kalıbına yerleştirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Havuç, soğan ve maydanozları ince ince doğrayıp tavuğun etrafına yayın. Tavuğun üzerine zeytinyağı gezdirip fırına verin. Yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kalan erikleri yumuşaması için kaynar suda bir süre bekletip süzün. Tereyağını geniş bir tavada eritip erikleri ve şekeri ilave edin. Yüksek ateşte karamela oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Sirkeyi ekleyip buharlaşınca ateşten alın.
Erikleri karamelin içinden kevgirle alın. Bademlerle birlikte tavuğun etrafındaki sebzelerin arasına yerleştirin. Karameli üzerine gezdirin ve 20 dakika daha pişirin. Dilerseniz haşlanmış havuç dilimleri ve kuru erikle süsleyip sıcak olarak servis yapın.






Fırında Kuru Erikli Tavuk Tarifleri Çulluk Tarifleri



(1 adet Fırında Kuru Erikli Tavuk 58,280 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort