www.electrolux.com
800 gr kurutulmuş balık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan
6 diş sarımsak, soyulmuş
2 pırasa
6 kırmızı biber
1/2 kutu doğranmış domates (200gr)
200 ml sebze suyu
200 ml bulyon
Biber
Tuz
Kekik
Keklik otu
Kurutulmuş balığı bir gece suda bekletin.
Ertesi gün kurutulmuş balığın suyunualın ve temiz suyla bir sos kabına alıpkaynatın. Ardından kabı ocaktan alıpsoğumaya bırakın.
Tavaya zeytinyağı döküp ısıtın.
Soğanları soyup ince ince doğrayın,
soyulmuş sarımsakları ezin, pırasalarıdilimleyip yıkayın. Tüm malzemelerikızgın yağa alın ve kısaca soteleyin.
Biberlerin damarını alıp şeritler halindekesin. Ardından, doğranmış domateslerle birlikte tavaya alın.
Sebze suyu ve bulyon ekleyip bir sürebekletin. Biber, tuz, kekik ve keklik otu ile terbiye ettikten sonra 15 dakika daha tavada bekletin.
Soğutulmuş kuru balığı sos tavasından alıp kağıt havlu ile kurutun. Deriyi, kılçıkları ve yüzgeçleri alın. Balığı yassıhale getirip sebzelerle birlikte ısıyadayanıklı bir kaba alın.
Fırında 30 dakika pişirin.
|