500 ml süt
200 gr kurutulmuş porçini mantarı
50 gr sana margarin
yarım su bardağı un
Tuz
Karabiber
350 gr yayvan erişte
3-4 adet doğranmış sosis
Yarım su bardağı rendelenmiş permesan peyniri
Bir tencerede sütü ısıtın, porcini mantarları ekleyip,10 dakika bekletin. hafifçe bastırarak süzün.
Başka bir tencerede margarini kızdırıp, unu ekleyin ve 2-3 dakika kısık ateşte karıştırın.
Porcini aromalı sütü dökün, sürekli karıştırarak pürüzsüz olmasını sağlayın. sos kalınlaşana kadar pişsin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi koyup bir kenara koyun.
Makarnayı haşlayın, porçini sosla ve mantarla, küçük dilimlenmiş sosisle karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine rendelenmiş peyniri koyun ve sıcak fırına verin, üzeri hafif kızarana kadar pişsin.
|