Malzemeler:
100 gram sarı dolmalık biber
100 gram patlıcan
100 gram kırmızı dolmalık biber
100 gram kabak
1 diş sarımsak
2 su bardağı süt
100 gram un
100 gram labne peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz karabiber
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kabakları, patlıcanı ve biberleri küçük kuşbaşı doğrayın. Sarımsağı dövün. Yağı kızdırın. Sebzeleri pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı, karabiberi ve tuzunu ekleyin. Derin bir kasede süt, yumurta, un, tuz ve karabiberi karıştırın. Kuşbaşı doğranmış sebzeleri ve labne peynirini karıştırarak ilave edip, karıştırın. Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayıp bu malzemeleri içine dökün. Alüminyum folyo kaplayın. 180 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirip servise sunun.
|