|
Fırında Makarna |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc153
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2005
11,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. 3 numara makarna
600 gr. süt (3 su bardağı)
5 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 su bardağı kaşar rendesi
Makarnayı bol, tuzlu kaynar suda 12 dakika haşlayın, soğuk su ile yıkayıp, suyunu süzün. Yağlanmış bir tepsiye makarnayı aktarın, tuzunu ve biberini katıp karıştırın. Sonra aynı kaba düzgünce yayın başka bir kapta yumurta ve sütü iyice çırpın. Makarnanın üzerine gezdirin. en son üzerine rende kaşar serpin. 195 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
ML® Fırın Makarna için tıklayın
Fotoğraf "uykusuz" tarafından gönderildi. 12.09.2014
|
Fırında Makarna |
|
Mahire
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc2104
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
7,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
½ paket 2 numara makarna
½ kalıp beyaz peynir
200 gr rendelenmiş taze kaşar
½ paket margarin
2 adet yumurta
Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır. Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır. Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür. Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır. Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür. Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir.
ML® Kornişonlu Makarna için tıklayın
|
Fırında Makarna |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2122
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2006
8,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
250 gr kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kaşık salça
Tuz
Makarnalar suda haşlanır. Süzülmeye bırakılır. Kaşar peyniri bir kaba rendelenir. Süt, salça ve tuz karıştırılarak sos haline getirilir. Makarnalar tepsiye yayılır ve üzerine hazırlanan sos dökülür. Orta hararetli fırında 20 dak. kadar pişirilir. Fırndan çıknca tepsi ters çevirilir ve dilimler halinde servis yapılır.
Fotoğraf "semra bacı" tarafından gönderildi. 26.02.2021
|
FIRINDA MAKARNA |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc2152
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2006
7,534 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
150 gr kaşar peyniri rendesi
1 paket kalın çubuk makarna
2 çorba kaşığı un
250 gr margarin
1 yumurta sarısı
650 gr süt
HAZIRLANIŞI
Makarnaları haşlayın. Margarini eritip, un ilave edin. Unun kokusu gidene dek pişirin, aldığı kadar süt katıp koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Kaşar rendesinin bir kısmını ilave edin. Ateşten alınca yumurta sarısı ile çırpın. Makarnayı büyükçe bir tabağa boşaltıp, sosun yansı ile kanştırın. Üzerini kalan sos ve kaşar rendesi ile sıvayıp, önceden ısıttığınız kızgın fırına verin. Üzeri kızardığında, fırından alın, on dakika bekletip servis yapın.
ML® Milföyde Fırın Makarna için tıklayın
Fotoğraf "semra bacı" tarafından gönderildi. 26.02.2021
|
Firinda Makarna |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6784
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
6,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
½ paket kalin cubuk makarna
½ corba kasigi tereyağ
2 kibrit kutusu kadar kasar peyniri
1 su bardagi sut
3 yumurta
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
1) Genis bir tencereye tuz, yag ve 3 su bardagi su koyup kaynatiniz. Makarnayi icine atiniz. Hafif hararetli isida ara sira karistirarak suyunu cekinceye kadar pisiriniz. Peyniri rendeleyip, yarisini makarnaya katiniz.
2) Yaglanmis kenarli firin tepsisine makarnayi yayiniz. Yumurta carpip sutle karistirarak, uzerine dokunuz. Peynir rendesi serpip orta hararetli firinda hafif kizartiniz. Dilimlere keserek servis tabagina yerlestiriniz.
ML® Yumurtalı Makarna için tıklayın
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
Fırın Makarna |
|
Tantana
Aşçı
Kayıt: 20.09.2006
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7938
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2006
8,303 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. makarna
Sosu için:
125 gr. tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 bardak süt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/3 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
3 yumurtanın sarısı
1 bardak kaşarpeyniri rendesi
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Sosu hazırlamak için orta boy bir tencerede, tereyağını orta ateşte eritin. Yağ erir erimez unu ilave edin. Bir yumurta teliyle sürekli karıştırarak, 2-3 dakika, un sararıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakın. Tereyağı ve un ile hazırladığınız bu meyane ılınınca yumurta teliyle çırparak kaynar haldeki sütü yedirin. Tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sütlü meyane ısınmaya başlar başlamaz bir kaç kere karıştırıp tuz, biber ve hindistancevizi rendesini ilave edin. Karıştırmaya ara vermeden, 10 dakika pişirin. Sosu, bir tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Yumurta sanlarını ve kaşarpeyniri rendesinin yarısını ilave edip, yumurta teliyle karıştırarak, sosa yedirin. Makarnayı tuzlu bol kaynar suda 10 dakika haşlayın. Bir kevgire çıkartıp, üzerinden soğuk su geçirin. Suyu süzüldükten sonra, Borcam'a aktarın. Üzerine sosu dökün. Kalan 1/2 bardak kaşarpeyniri rendesini de sosun üzerine serpiştirip kabı fırına sürün. Makarnanın üstü altın sarısı bir renk alıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Kabı fırından çıkarıp, sıcak olarak servis edin.
ML® Ekmekli Makarna için tıklayın
|
FIRIN MAKARNA |
|
neyzen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2006
Mesajlar: 169
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8146
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2006
7,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram 4 numara delikli makarna
3 kaşık tereyağı
6 adet yumurta
200 gram kaşar ya da gravyer peyniri
1 su bardağı süt
Yeteri kadar tuz.
Makarna bol su ile pişirilir. Fırında pişecek kap içinde süzülmüş makarna, tereyağı, rendelenmiş karışık peynirin yarısı halledilerek ve düzeltilerek kalan rendelenmiş peynir üzerine serpilir. Hiç makarna görülmi-yecek. Kaynamış sütle yumurta, yumurta vurma teliyle iyice çırpılır, köpürtülür, bir elle çalkanır, diğer elle de köpüğü alınıp makarnanın üzerine sürülerek fırına verilir, orta ateşte pişirilir.
Not: Tepsideki makarnanın kalınlığı üç parmak olacaktır.
ML® Sütlü Makarna için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 28.04.2021
|
Fırın Makarna |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64759
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
2,573 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. beyaz peynir
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı kaşar peyniri
Makarnayı bol suda 13 dakika haşlayıp süzün ve fırın kabına koyun. İçine tereyağını ve kıyılmış maydanozu koyup karıştırın. Yumurta ve sütü çırpın, tuz karabiberle tatlandırıp makarnanın üzerine dökün. Ufalanmış beyaz peyniri de ekleyip harmanlayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derece fırında pişirin.
Fotoğraf "bıdık bey" tarafından gönderildi. 04.09.2020
|
Fırında Makarna |
|
Bennur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73780
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket çubuk makarna
2.5 su bardağı süt
2.5 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzün. Küçük bir tencerede tereyağını eritin, içine unu koyup karıştırarak kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. Ilıdığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin. Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.
Fotoğraf "kristal avize" tarafından gönderildi. 29.09.2014
|
FIRIN MAKARNA |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75604
Gönderme Tarihi: 09.May.2012
3,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 paket 3 numara çubuk makarna
300 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz ya da dereotu
Tuz
Karabiber
Haşlamak için:
12 su bardağı su
2 çorba kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Morney sos için:
1 kahve fincanı (50 gram) un
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1/4 paket margarin
Makarna haşlama suyunu kaynatıp, ikiye kırdığımız çubuk makarnaları içine atalım. Yapışmasın diye 2-3 dakika daha karıştırıp, makarnalar pişene kadar haşlayalım.
Haşladığımız makarnaları süzüp, soğuk su dolu bir kapta bekletelim.
İnce kıydığımız maydanozları ya da dereotlarını, rendelediğimiz beyaz peynirle karıştıralım.
Başka bir tencerede, margarini eritip, unu kattıktan sonra, unun kokusu çıkıncaya kadar (3-4 dakika) kavuralım.
Unun kokusu çıkınca, soğuk sütü karıştırarak, una ilave edelim. Bir tutam tuz ilave edip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, ocaktan indirelim.
Ilındığı zaman, yumurtayı kırıp, çırpalım.
Makarnaları süzüp, peynirli harç ve morney sosun 3/4 ile karıştıralım ve yağladığımız fırın tepsisine döküp, yayalım.
Kalan morney sosu da makarnaların üzerine yayıp, önceden ısıttığımız fırında, üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkartıp 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, porsiyonlar halinde kesip, servis yapalım.
Not: İsteyenler, üzerine kaşar peyniri rendesi serpebilirler.
Fotoğraf "lezzet sepeti" tarafından gönderildi. 18.11.2019
|
FIRINDA MAKARNA |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88951
Gönderme Tarihi: 04.May.2013
1,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 paket kalın çubuk makarna
2 su bardağı süt
5 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Makama, tuz, su ve yağ ile geniş bir tencerede haşlanır. Ayrı bir kapta süt, yumurta, yarım bardak kaşar rendesi karıştırılır. Makarna ile beraber bir kapta harmanlanır, yağlanmış tepsiye konup fırına verilir. Çıkarmaya yakın, kalan kaşar rendesi makarnanın üzerine serpilir, tekrar fırında kızartılıp, sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.08.2022
|
Fırın Makarna |
|
anacık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2013
Mesajlar: 69 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc89791
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2013
2,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 yumurta
200 gram beyaz peynir
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağı ve ezilmiş peynir koyun. Fırın tepsisini yağlayıp makarnayı boşaltın. Diğer taraftan sütü yumurtayla çırpın, makarnanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Dilimleyip servis tabağına alın.
Fotoğraf "Battal Ergazi" tarafından gönderildi. 05.08.2014
|
Fırında Makarna |
|
"o"
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2011
Mesajlar: 71 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc93057
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2013
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
2 su bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gram beyaz peynir
Makarnaları 15 dakika tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine tereyağını ekleyip karıştırın. Diğer taraftan sütü yumurtayla çırpın. Makarnaların içine ezilmiş peynirleri yerleştirip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp makarnayı içine boşaltın. Üzerine de sütlü yumurtalı karışımı döküp 200 derecedeki fırında pişirin. Üzeri iyice kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Daha sonra dilimleyip servis tabağına alın.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 06.10.2014
|
Fırında Makarna |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95517
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2014
2,164 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
400 g kalın (3 numara) makarna ya da özel fırın makarna
750 g ılık Beşamel Sos
2 adet yumurta sarısı
Tuz
100-150 g sert az yağlı beyaz peynir (ufalanmış)
120 g rendelenmiş permasan peyniri veya kaşar peyniri
Bir tencerede yeterli miktarda suyu kaynatınız.
Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ ilave ediniz.
Makarnaları içine atıp, ara sıra tahta kaşık ya da çift dişli çatal ile karıştırarak, 10 dakika kısık ateşte haşlayınız.
Bir fırın tepsisini veya borcamı yağlayınız.
Ilık beşamel sosa birer birer yumurta sarılarını katıp, çırparak yediriniz.
Tepsinin altını kapatacak şekelde sosu tepsinin altına yayınız.
Sosun bir kısmını tepsinin üzerine yaymak için ayırınız.
Geriye kalan sosu makarna ile karıştırınız.
Sosla karışan makarnayı tepsiye yayınız.
Ayırdığınız sosu makarnanın üzerine dökünüz.
Fırına veriniz.
Pişmesine 5 dakika kala tepsiyi fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş peyniri serperek fırına atıp 5 dakika daha piştikten sonra fırından alınız.
Sıcak servis yapınız.
|
Fırında Makarna |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111549
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2015
2,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.goymen.com.tr
1 paket kalın çubuk makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kadar un
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Geniş bir tencereye tuz, sıvı yağ ve 4 su bardağı su koyup kaynatın. Makarnayı atın ve 10-12 dakika kadar haşlayın. Bu arada süt un ve tereyağ ile beşamel sosu hazırlayın. Ateşten alınca yumurtaları içine kırın ve hızlıca karıştırın. Haşladığınız makarnaya bu karışımı katın ve bir borcama veya fırın tepsisine yayın. Üzerine kaşar rendesini serpin ve fırında pişirin.
|
Fırında Makarna |
|
şevkat
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2017
Mesajlar: 25 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc126988
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2017
1,349 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sultanmarketing.kz
250 g Sultan Yıldız makarnası
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
400 g kıyma sığır eti
3-4 taze domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
fesleğen
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı limon suyu
500 g kabak
100 g peynir
40 g un
40 g tereyağı
500 ml süt
Ufaltılmış orman cevizi
Soğan ile sarımsağı doğrayın. zeytinyağında kavurup üzerine kıymayı ekledikten sonra daha 10 dakika kavurmaya devam edin.
Kabuğu temizlenmis taze domates, domates salçasını ekleyip 20 dakika haşlayın.
Maydanozla fesleğeni dograyıp sosa katın. Tuz, karabiber ekleyip 1 yemek kaşığı limon suyunu dökün.
Makarnayı tuzlu kaynamış suda 10-12 dakika pişirin (1 litre suya 100 g makarna). Suyunu dökün.
Kabağı yıkayıp temizledikten sonra dilimleyerek kesin ve baharatlar koyun.
Peyniri rendeleyin. Yağ sürülmüş kaba ½ katlarla pişirilmiş makarnayı, hazır kıymayı, kabak ile peyniri koyun.
Unu tereyağında kavurun, süt ekleyip kaynayıncaya kadar kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Karışıma kalan peyniri ekleyip eritin. Tuz, biber, orman cevizi ve 2 yemek kaşığı limon suyu koyun.
Hazır olan katkıyı makarnaya döküp 45 dakika 180°C sıcaklıkta kızdırılmış fırına koyun.
|
Fırında Makarna |
|
pamuk kral
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc130206
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2017
1,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1/2 paket fiyonk makarna
100 gram beyaz peynir
4-5 dilim kaşar peynir
Zeytinyağı
Tuz
Beşamel sos için:
1,5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
Makarna zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlanır.
Un ve yağ kavrulur.
Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Beyaz peynir ezilir.
Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
Suyu süzülen makarna beşamel sos ve beyaz peynir ile iyice karıştırıldıktan sonra fırın kabına aktarılır.
Makarnanın üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri konulur.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
|
Fırın Makarna |
|
tatlımm
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2019
Mesajlar: 26 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140909
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2019
1,769 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket (250 gram) fırın makarna
10 su bardağı su
200 gram rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
10-15 dal kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı 1 çay kaşığı tuz eklenmiş suda haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Ayrı bir yerde beyaz peynir, süt, yumurta, sıvıyağ, tereyağı, maydanoz, karabiber ve kalan 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. Peynirli karışımı makarnaya ekleyip harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına boşaltıp, üzerine kaşar peyniri serpiştirin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peyniri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Fırında Makarna |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142488
Gönderme Tarihi: 05.May.2019
772 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket beşamel sos
1 su bardağı süt
2 su bardağı taze kaşar rendesi
3 yumurta sarısı
150 gram taze mantar
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Makarnaları haşlayıp süzün.
1 su bardağı süt ve 1 paket beşameli hafif ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra 2 yumurta sarısını ekleyip daha sonra makarnalarla harmanlayın.
Bu karışımın yarısını yağlanmış bir fırın kabına dökün. Üstüne kaşar peynir rendesinin yarısını ve mantarı serpin. Kalan makarna karışımını üstüne ilave edin. Kalan peyniri, zeytinyağı ve 1 yumurta sarısıyla karıştırıp üstüne dökün.
180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
|
Fırında Makarna |
|
toprakana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142489
Gönderme Tarihi: 05.May.2019
740 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 paket çubuk makarna
3 su bardağı süt
4 adet yumurta
2 su bardağı kaşar peynir rendesi
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Makarnayı haşlayıp süzün. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve süzülen makarnayı yerleştirin.
Süt, yumurta, karabiber, tuz ve muskat rendesini iyice karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşık kaşık dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri ile makarnanın üzerini kapladıktan sonra önceden ısıttığınız fırının alt kısmına yerleştirip üzeri kızarana kadar pişirin. Her fırın farklı pişireceği için zaman zaman altını kontrol edin gerekirse birinci kata yerleştirin.
Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
|
|