1 paket (500 gr.) Makarna (Fırın)
3 çorba kaşığı (60 gr.) Tereyağı
3,5 çorba kaşığı (60 gr.) Un
5 su bardağı (1 lt.) Süt
3 adet Yumurta
1/5 çorba kaşığı (10 gr.) Tereyağı (Tepsi İçine)
1,5 kase (150 gr.) Kaşar (Rendelenmiş)
Biber
Tuz
Muskat
Tencereye 3 litre (15 su bardağı) su ve tuz koyarak kaynatılır. Su kaynayınca makarnayı atın, karıştırarak 7-10 dakika civarı pişirin. Makarna pişince içine 2 su bardağı soğuk su dökün. Tuzu kontrol ederek gerekirse tuz ilave edip süzün. Tereyağını küçük tencere içinde eritin. Eriyen tereyağı içine un ilave edin. Un pembeleşinceye kadar (esmerleşmemeli) kavurun. Sıcak karışımın üzerine soğuk veya ılık süt dökün. Çırpma teli yardımıyla karıştırarak kaynatın. 1-2 dakika yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Tuz, biber ve varsa muskat ekleyin. Büyük tencerenin içine süzülmüş makarnayı koyun. Üzerine beşamel sos ile 3 yumurta (karıştırılmış) koyun. Rendelenmiş kaşarın yarısını ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı ile iyice yağlayın. Karışımı tepsiye dökün. Karışımın her yerinin aynı kalınlıkta olmasını sağlayın. Kaşarın kalan kısmını tepsinin üzerine serpin. Tepsiyi fırın içine koyarak fırını çalıştırın.
|