|
Fırında Mantarlı Havuçlu Makarna Dolması |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106498
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2015
1,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
500 gr penne makarna
300 gr mantar
2 adet domates
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
2 adet havuç
1 çay bardağı parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Mantarlı iç harç için, havuçları yıkayın ve rendeleyin. 2 yemek kaşığı margarini tavaya koyun ve havuçları ekleyin. Havuçlar suyunu çekene kadar 10 dakika karıştırarak pişirin. Mantarlarları ekleyip 5 dakika daha kızartın. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişmeden 10 dakika önce karabiber, şeker ve tuzunu ekleyip karıştırın.Son olarak maydanozları ekleyin ve ocağı kapatarak bir kenarda ılımasını bekleyin.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz yaklaşık 2 litre suda 8-10 dk. haşlayın ve süzün. 2 çorba kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Pişen ve soğuyan makarnaların içini hazırladığınız mantarlı harçla doldurun ve yağlanmış cam bir fırın kabına dizin.Isıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Çıkınca rendelenmiş parmesan peynirini üzerine serpin.
|
|