|
Fırında Milföylü Kremalı Mantarlı Tavuk Sote |
|
tahta kaşık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2018
Mesajlar: 32 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137631
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2018
1,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase kuşbaşı Lezita Kemiksiz But
1 adet milföy
1 çay bardağı krema
3 diş jülyen doğranmış sarımsak
1 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
4 adet kuşbaşı doğranmış mantar
1 adet küp doğranmış haşlanmış yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı çörekotu
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Bir tutam tuz
Tavada zeytinyağıyla sırasıyla kuru soğanı, kuşbaşı Lezita Kemiksiz But etini, sarımsağı ve mantarı soteleyin. Suyunu ve kremasını ekleyip 3 - 4 dakika kaynatın.
Kıvam aldıktan sonra haşlanmış yumurtayı ve kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve biberle lezzetlendirin. Kasenin içine alıp üzerine milföy hamurunu koyun. Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Susam ve çörekotu ekleyerek 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
|
|