|
Fırında Muska Böreği (Akdeniz Usulü) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29308
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2008
2,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
500 g domates (ince kıyılmış)
1 demet taze soğan (ince dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen yaprağı
Tuz ve biber
100 g Sana yağ (erimiş)
250 g az tuzlu beyaz peynir
Susam
Fırını 180 °C ye getiriniz.
Bir kap içerisinde, domates, taze soğan ve fesleğeni karıştırınız. Tuz ve biberi katıp karıştırınız. Yufkayı tezgâhın üzere koyup fırça ile Sana yağını sürünüz. İkinci yufkayı üzerine koyup onu da yağlayıp 5 cm eninde 30 cm uzunluğunda şeritler kesiniz. Bu çift katlı şeritlerin başına domatesli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyup üzerine de 1 yemek kaşığı peynir rendesi koyup muska böreği tarzında katlayınız.
Yağlanmış tepsilere koyup muskaların üzerini Sana yağlayıp üzerine susam serpip 15 dakika pişirip sıcakken servis ediniz.
ML® Fırında Muska Böreği için tıklayın
ML® Fırında Muska Böreği (görsel)
|
|