https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 adet deniz levreği
1 çay bardağı zeytinyağı
¼ demet maydanoz
¼ demet dereotu
3 dal taze kekik
3 dal nane
1 dal biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet patates
25 gr tereyağı
Temizlenmiş olarak almış olduğunuz Levrek balığının üzerini iyi pişmesi için bıçakla çizin. Bir kaseye 1 çay bardağı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz sosu levrek balığının içine ve üzerine güzelce yedirin. Yıkayıp ayıklamış olduğunuz nane, maydanoz, kekik ve dereotunu ince ince kıyın ve kalan zeytinyağının içine alıp güzelce karıştırın. Karışımı balığın içine doldurup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden hafifçe haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak olarak dilimleyip tepsiye koyun. Balığın üzerine bir miktar zeytinyağı, patateslerin üzerine bir miktar tereyağı ve tuz gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin.
Not: Pişirmiş olduğunuz fırında otlu levrek balığını servis ederken, servis tabağının altına asma yaprağı koyabilir, tabağa aldığınız balık ve patateslerin üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz. Balığı pişirdiğiniz tepside kalan pişirme suyunu da lezzet vermesi için bir miktar üzerine ilave etmeyi unutmayın.
|