|
Fırında Özel Davet Kebabı |
|
Hü_L_ya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84963
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2012
4,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr dana kuşbaşı
2 bardak pirinç
4 bardak et veya tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz
2-3 uzun patlıcan
Patlıcanları uzunlamasına incecik dilimleyip kızartın. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Etleri 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesiyle suyunu salıp çekene dek kısık ateşte kavurun.Pirinci sıvıyağda normal pilav yapar gibi kavurup ocağın altını kapatın.
Kızarmış patlıcan dilimlerini yuvarlak borcam veya tepsinin kenarına yerleştirin. Ortaya kavurduğunuz etleri koyun etlerin etrafına kavurduğunuz pirinci yerleştirin.
Patlıcanları et ve pirinçlerin üzerine gelecek şekilde kapatıp et suyu ve tuzunu yavaşça ilave edin. Borcamın kapağını kapatıp 180 C fırında pirinçler şişene dek pişirin.
|
|