5 adet patates
3 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 yumurta
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
Patatesin içerisinde bol miktarda nişasta olduğu için bu mücverde un kullanmanıza gerek yok. Ancak kıvamı cıvık gelirse biraz ekleyebilirsiniz.
Patateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Ardından sularını iyice sıkın.
Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin.Dereotu ve maydanozu incecik kıyın.
Sebzelerin hepsini bir kapta birleştirin. Üzerine yumurtaları kırın, kabartma tozunu ilave edin.
Son olarak baharatları, damak tadınıza göre ekleyin.
Kaşıkla karıştırmaya başlayın ancak sulanmamasına özen gösterin. Bir fırın kabına ya da tepsisine yağlı kağıt serin.
Mücver karışımına zeytinyağı ekleyin ve son kez karıştırıp, karışımı fırın kabının içine koyup yayın.
Veya kaşıkla tek porsiyonluk şekilde tepsiye koyabilirsiniz.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika kontrollü pişirin.
Fırından çıkınca biraz ılımasını bekleyin ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
|