|
|
Fırında Patatesli Levrek |
|
müzeci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.10.2011
Mesajlar: 87 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc71102
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2011
3,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet 400-600 gr levrek
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
Yarım limon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tutam tane karabiber ve biberiye (Üzerine serpmek için)
1 Tutam Tuz
Fırın kabının ortasına temizlenmiş ve yıkanmış levrek balığını yerleştirin. Soyduğunuz ve ince ince doğradığınız patatesleri de etrafına dizin. Domatesleri küp küp doğrayıp balığın üzerine serpiştirin. Sarımsakların kabuğunu soyun ve balığın ve patateslerin üzerine gelecek şekilde serpiştirin. Soğanın kabuğunu soyun, iki ya da dört parçaya böldüğünüz soğanı da balığın etrafına dizin. Yarım adet limonu bir kenara koyun. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz balığın üzerine tane karabiber ve biberiye serpip biraz zeytinyağı gezdirin. Tuzunu ayarladığınız balığın ağzını yağlı kağıt (benim kullandığım borcam kapaklıydı) ile kapatıp 20 dakika kadar fırınlayın. Daha sonra kapağını açıp patatesler kızarana kadar pişirin, servis edin.
|
|
Fırında Patatesli Levrek Tarifleri Alabalık Tarifleri
|
|