2 adet yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı süt
Çeyrek çay bardağı su
1 Yemek kaşığı yoğurt
İç harç için;
3-4 adet haşlanmış patates
Üzeri için:
Yumurta sarısı ve çörekotu
Sıvı yağ, süt, su ve yoğurdu derin bir kase içerisinde çırpıyoruz. Bir adet yufkamızı tezgahın üzerine alıyoruz.
Üzerine hazırladığımız harcın yarısını döküyoruz ve her yerine yayıyoruz. Diğer yufkayı üzerine alıyoruz ve kalan harcı onun üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
Yufkayı dört eşit parçaya kesiyoruz. Elde ettiğimiz her büyük üçgeni ise 3 parçaya bölüyoruz.
Her parçaya patatesli iç harçtan koyup kenarlarını kapatıp hafif hafif sarıyoruz, çok sıkmıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz.
Daha önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
|