650 gram kuzu kaburga
3 adet domates
3 adet patlıcan
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Kuzu kaburgalarını parçalayarak parmak şeklinde kemikli hale getirin. Domatesin ve patlıcanın kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Patlıcanların acısının gitmesi için tuzlu suda bekletebilirsiniz.
Süzdüğünüz patlıcanları, domatesi, kaburgaları, biber salçasını bütün sarımsakları, tuzu ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra hazırladığınız karışımı ısıtılmış bir güveç kabına ya da tepsiye yayın ve üzerini yağlı kâğıt ya da alüminyum folyo ile kaplayın.
Fırında patlıcan tavayı 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin. 25-30 dakika kadar pişikten sonra üzerindeki kâğıdı kaldırın ve 10-15 dakika kadar üzeri açık şekilde pişirin. Hazır olan yemeği sıcak olarak servis edin.
|