1 bağ pazı
1 paket fiyonk makarna
2 adet yumurta
2 yemek kaşığ mayonez
100 gr. beyaz peynir
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığ margarin
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri
Pazıları yıkayıp, ince ince doğrayın
Makarnayı kaynayan suya atıp haşlayın.
Makarnayı süzüp hemen doğranmış pazıların üzerine dökün iyice karıştırın (bu esnada pazılar biraz yumuşayıp inecektir) İçine yumurta, mayonez, peynir ve karabiberi atıp tekrar karıştırın.
Yağlanmış büyük borcama bastırarak yerleştirin.
Margarini küçük bir tencerede eritin
Üzerine unu katıp kavurun
Sütü de ilave edip hızlıca karıştırın,
Kaynayıp 2 dakida daha piştikten sonra ocaktan alın
Pazılı makarnanın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın. Kızgın fırına sürüp üzeri hafif kızarana kadar pişirin. En son rendelenmiş kaşarı üzerine gezdirip eriyene kadar fırında tutun.
|