250 gr. mantar
1 adet soğan
1/2 adet kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
100 gr. yumuşak peynir (kolayca erir olmalı)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı kekik (veya kekik)
Tuz
Karabiber
Sıvıyağı tavaya dökün. Doğranmış olan soğanları yağ ısınınca ilave edip sotelemeye başlayın. Hafif pembeleşip soğanlar ölünce kestiğiniz biberleri ekleyin.
Bu arada mantarları yıkayıp dilimleyip onlarıda katın.Mantarları 5 dk. pişirin.
Sonra tavadan çıkarıp bir minik borcam veya fırın kabına mantarlı harcı koyun.
Üzerlerine ezilmiş sarımsak, kekik ve tuz ve biberi ekleyin.
Küpler halinde peynirleri kesin ve mantarlı karışımı ekleyin.
Tekrar biraz kekik serpin, üzerini kapatacak şekilde peynir dilimleri ile kaplayın. Turuncu çedar peyniri de kullanabilirsiniz.Böylece güzel bir görünütüsü olur.
10 dk. fırında peynirler eriyip kızaran dek pişirin.
|