Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

FIRINDA PEYNİRLİ PATLICAN


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


FIRINDA PEYNİRLİ PATLICAN

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63433
Gönderme Tarihi: 24.May.2011
3,845 defa indirildi / yazdırıldı




4 orta boy patlıcan
3 tatlı kaşığı tuz
100 - 200 gr (1/2 - 1 su bardağı) zeytinyağı
250 gr dil peyniri (ince, ince kesilmiş)
125 gr (1 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
Sosu:
4 çorba kaşığı rafine yağ
2 orta boy soğan (ince halkalanmış)
1 büyük diş sarımsak (dövülmüş)
400 gr domates (kabukları soyulup, kuşbaşı doğranmış)
1/2 çorba kaşığı domates salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 fiske pul kırmızıbiber

Patlıcanları ince dilimleyip, bir süzgece koyarak, üstlerine tuzu serptikten sonra 30 dakika bir kenarda burakınız. Patlıcanları süzgeçten alıp, kağıt peçeteyle kurulayınız.
Bu arada sosu yapmak için, yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca, soğan ve sarımsağı koyup, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, renkleri hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
Domates, domates salçası, su, tuz, biber ve pul kırmızıbiberi katıp, sürekli karıştırarak, sosu kaynatınız. Su kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika, sos koyulaşana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, sosu orta boy bir kaseye süzerek, bir kenara bırakınız.
Büyük bir tavaya 1/4 su bardağı zeytinyağı koyup, orta ateşte kızdırınız. Yağ kızınca patlıcanlardan 8-10 dilim koyup, arasıra döndürerek 7-8 dakika, renkleri nar gibi olana kadar kızartınız. Delikli bir kepçeyle patlıcanları, ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, öteki patlıcanlar kızarana kadar, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız. Öteki patlıcanları da aynı biçimde (gerektikçe yağ ekleyerek) kızartınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Patlıcanların üçte birini bir güvece dizip, üstüne dil peynirinin yarısını, onun üstüne de kaşar peyniri rendesinin yarısını döşeyiniz. Kalan kaşar peynirinden 1 çorba kaşığı ayırıp, aynı işlemi bütün patlıcanlar bitene kadar (en üstte patlıcan katı olmalıdır) tekrarlayınız.
Kasedeki sosu patlıcanların üstüne döküp, ayırdığınız 1 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesini serpiniz. Güveci fırına sürüp, 30 dakika pişirdikten sonra, fırından alarak servis ediniz.

Not: Bu klasik İtalyan yemeğini, giriş yemeği olarak servis edebilirsiniz.






FIRINDA PEYNİRLİ PATLICAN Tarifleri Tagliatelle Tarifleri



(1 adet FIRINDA PEYNİRLİ PATLICAN 84,923 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort