|
|
FIRINDA PEYNİRLİ SEBZE |
|
ikbal
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc35963
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2009
2,290 defa indirildi / yazdırıldı
|
2-3 kişilik
3 adet taze soğan
1 adet pırasa
2 diş sarımsak
2'şer adet kabak ve havuç
200 gram brokoli
200 gram Abaza peyniri
Tuz, karabiber, pulbiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Taze soğan ve pırasayı halka halka dilimleyin. Sarımsağı ezin. Sıvıyağı bir tencereye alıp ısıtın. Taze soğan, pırasa ve sarımsağı ekleyip kavurun. Kabak ve havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip onları da tencereye alın. Tuz ve karabiber ekleyip kavurma işlemine devam edin. Bro-koliyi başka bir tencerede haşlayıp soğuk sudan geçirin. Sotelenmiş sebzeleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Abaza peynirini rendeleyin. Yarısını sebzelerin üzerine yayın. En üste haşlanmış brokolileri yerleştirin. Peynirin kalan kısmını en üste yayın. Pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika, peynirler eriyene kadar pişirin.
|
|
FIRINDA PEYNİRLİ SEBZE Tarifleri Çerkez Yemekleri
|
|