1 adet soğan
2 adet yumurta
1/2 demet dereotu
1 bardak bezelye
300 gr. cheddar peyniri
350 ml. süt
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı hardal tozu
Muskat rendesi
250 gr makarna
2 bardak su
1 çay bardağı sıvı yağ
Makarnayı tencereye koyup 2 bardak su, 1/2 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ile yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp suyunu çektirin.
Makarna pişerken, soğanı ve cheddar peynirini rendeleyin. Dereotunu ince kıyın.
Bir kapta 2 yumurtayı iyice çırpın. Soğan, dereotu ve bezelyeyi ekleyin, peyniri de koyup karıştırın.
Bir tutam tuz, karabiber, muskat rendesi, 1 çay kaşığı hardal tozu, süt ve sıvıyağı ilave edin, hepsini birbirine yedirin.
En son pişen makarnaya ekleyin ve karıştırın.
Fırına koyacağınız yağlanmış kaba karışımı dökün. 175 derece de yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.
|