|
|
Fırında Pirzola |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc81212
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
100 gr kaşar peyniri
2 Adet Domates
5 Adet kuzu pirzola
2 Adet yumurta sarısı
1 Avuç UN
1 Aldığı kadar karabiber
1 Aldığı kadar garnitür olarak pilav
1 Aldığı kadar tuz
2 Adet sivribiber
Pirzoloların her iki yanını fazla olmayacak şekilde, tuzlayın ve biberleyin. Sonra, pirzolaların her iki yanını una bulayın, hatta silkeleyip fazla ununu atın. SANA MARGARİNi tavada eritin. Yağ kızmaya başlayınca, pirzolaları teker teker pişirin. Sonra pirzoloları tavadan alın ve ısıya dayanıklı borcam gibi bir kaba yerleştirin. Bu arada, bir kaseye, kaşarpeyniri rendesi, domates ve yumurta sarılarını koyup iyice çırpın. Bu karışımı pirzolaların üzerine dökün. Fırının üst kısmını yakın. Fırının kendi ızgarasının üzerine pirzoloları yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı kabınızı yerleştirin. Pirzolaların üzerindeki harç kızarana kadar fırında tutun. Sonra fırından çıkarın ve sıcak sıcak servisini yapın.
|
|
Fırında Pirzola Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|