https://www.posta.com.tr
4 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı krema
1 su bardağı portakal suyu
Ilık süte şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin. Sonra, portakal suyunu ekleyip karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta akını kar haline getirip kremayı ekleyerek mikserle sertleşene kadar çırpın. Yumurta sarılarını tereyağı ile çırpıp tüm malzemeyi, kaşıkla karıştırarak birbirine yedirin. Yağlanmış fırın kaplarınıza karışımı paylaştırın. Kaselerin yarısı suyun içinde olacak şekilde, su dolu tepsiye koyun. 180 derecede ısıtılmış fırında, 40 - 45 dakika pişirin. Fırından çıkan pudinginizi oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabında 2 saat daha soğutun. Servis tabağına ters çevirerek boşaltıp üzerine krema dökün.
|