1.5 su bardağı kuru fasulye
200 gram kuşbaşı et
2-3 adet orta boy patates
Yemeklik yumuşak domates (1 kg civarında )
Taşköprü sarmısağı
Biber salçası
Zeytinyağı
1,5 su bardağı kurufasulye akşamdan ıslatılır, ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır, yaklaşık 200 gram kuşbaşı et kaynamakta olan suya atılır, 5 dakika sonra çıkarılır.
3-4 adet orta boy patates yarı pişmiş haşlanır, kabukları soyularak, kübik doğranır, derin bir borcamın tabanında biraz zeytinyağı gezdirilir, bilahare bol miktarda soyulmuş kübik doğranmış yemeklik domates, kurufasulye, patates, et, bol miktarda sarımsak, biraz da biber salçası ilave edilir ve karıştırılır.
Ayrıca biraz zeytinyağı ve kaynar suya et batırılıp çıkarılmasından elde edilen et suyu az miktarda ilave edilir.
Fırında yaklaşık 175-200 derece de yaklaşık 75 dakika pişirilir.
|