Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Fırında Sebze Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fırında Sebze Dolması

Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc10591
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2006
2,471 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme: (6 kişilik) 1 adet orta boy lahana, sertlerinden 6 büyük domates, 25 gr kurutulmuş mantar, 75 gr tereyağı, 1 kaşık domates salçası, 2 çorba kaşığı un, 200 gr süt danası kıyması, 150 gr koyun kıyması, 50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri, bir dilim bayat ekmek, ekmek dilimini ıslatacak kadar süt, 1 baş soğan, 2 diş sarımsak, 1 demet kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber.

Yapılışı: Mantarlar ılık suda bekletilir. Domatesler uzunlamasına ortasından kesilir, içleri hafifçe boşaltılır. Soğanlar ince ince kıyılır. Tencereye tereyağının yansı ve bir çorba kaşığı zeytinyağı konulur, soğanlarla birlikte ateşe oturtulup karıştırılır. Soğanların renkleri döndükten sonra bir kaşık domates salçası suda veya et suyunda eritilerek bu karışımın içine boşaltılır. Bir süre sonra ıslanmış mantarlar küçük parçalara doğranarak bu salçanın içine katılır. Tuz ve biber eklenir. Salça koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Sonra bu salça domateslerin içine doldurulur. Domatesler, fırın tepsisine yerleştirilir. Lahana 10 dakika kadar kaynar tuzlu suda haşlanır. Sonra yapraklan birbirinden ayrılarak mutfak tezgâhına yayılır. Diğer tarafta bir dilim bayat ekmeğin içi sütle ıslatılarak ufalanır. Koyun ve dana kıymalan birbirine karıştınlır, kıyılmış maydanoz, sarımsak, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber eklenerek ufalanmış ekmek içiyle birlikte iyice yoğurulur. Sonra bu içten, lahana yapraklarının üstüne birer parça konur. Yapraklar sanlarakr lahana dolması haline getirilir. Sonra dolmalar una bulanıp kalan zeytinyağı ve tereyağında kızartılır ve domateslerin yanına dizilerek fınna konur. Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınır, haşlanmış patatesle süsleyip servis yapılır.






Fırında Sebze Dolması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(1 adet Fırında Sebze Dolması 54,105 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort