Oktay Usta
1 Adet kabak
1 Adet patlıcan
1 Adet havuç
1 Diş sanmsak
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Fincan tulum peyniri
Tuz
Karabiber
Orkide Zeytinyağı
Fesleğen
YAPILIŞI
Kuru soğanı piyaz olarak doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup dilim dilim doğruyoruz. Fırın kabına soğanlann üzerine yayıyoruz. Kabağı, havucu ve patlıcanı kabuklarıyla birlikte verev verev (yan yan) doğruyoruz. Fırın kabının çaprazına bir sıra kabak, patlıcan, domates dikey olarak diziyoruz. Diğer tarafla sarımsak, Orkide zeytinyağı, tuz, karabiber, fesleğenden oluşan bir sos hazırlıyoruz. Hazırladığımız sosu bütün sebzelerin üzerine gelecek şekilde döküyoruz. Fınn kabının alt kısmına yanm cay bardağı su döküyoruz. Üzerine tulum peyniri serpiyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.
|