https://kesfettik.com
8 adet dana biftek (dövülmüş)
4 adet orta boy konkase domates (jülyen doğranmış) (konkase domates: domatesin sulu kısımlerının çıkartılmış olmasıdır.)
6 adet sivri biber (jülyen doğranmış)
2 adet havuç (jülyen doğranmış)
2 adet sarı biber (jülyen doğranmış)
2 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
2 adet pırasa (jülyen doğranmış)
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Etlerin tuzunu ve karabiberini serpin. Tavayı kızdırn içine çok az sıvıyağ gezdirin ve etlerin her iki yüzünü de pişirin. Tavdan alın. aynı tavaya, biberleri, havucu, pırasayı atın ve soteleyin. Domatesleri ve kekiği de ekleyin, sotelemeye devam edin. Ben sebzelerin ölmesini sevmiyorum ve bu nedenle daha diri şekilde bırakmayı tercih ediyorum.
Fırın tepsisine etleri yayın, üzerine tereyağını yedirin ve ardından sebzeleri yerleştirin. 180 derecede 25-30 dk. kadar pişirin.
|