Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
6 adet tavuk budu (kişiye göre but sayısı ayarlanır)
200gr. kaşarpeyniri
250 gr. bezelye
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
kara biber, nane
kırmızı pul biber
Kimyon
Tuz
alimünyum folyo (yemeği tamamen saracak kadar)
Tavuk butları tütsülenip, bacaktaki kıkırdaklar kesilir, yıkanır. Soğan, ince rendeden geçirilip suyu sıkılır. Az sıvı yağ ve baharatlar karıştırılarak bir sos hazırlanır. Tavuk butları, hazırlanan sosa iyice bulanarak 1 saat kadar bekletilir. Patates, havuç ve bezelyeler, kalan sıvı yağ ile 10-15 dakika kısık ateşte kavrulur. Dinlenen butların derileri kaldırılır. Kavrulan karışım, deri ile etin arasına yerleştirilip deri tekrar kapatılır. Bu şekilde hazırlanan butlar, tek tek folyoya sarılıp tepsiye dizilir. 200 derece fırında 1 saat kadar pişirilir. Fırından alınarak folyolar açılır. Üzerlerine ince dilimlenmiş kaşar konulup, biraz daha pişirilir. Peynirler kızarmaya başladığı zaman fırından alınıp servis yapılır.
|