4 Yemek Kaşığı Sana Klasik Kase
4 Diş sarımsak
400 gr kıyma
3 Adet Domates
0,5 Adet bayat ekmek içi
3 Adet Sivi Biber
1 Yemek Kaşığı salça
3 Adet patates
Öncelikle kıymayı rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan ve ufak parçalara ayırılıp elenmiş bayat ekmek ve renlenmiş sarımsakla yoğurarak köfte yapıyoruz. Sonra kıyma parçalarını elimizle uzun rulo şekli veriyoruz. Hepsi bittikten sonra, patatesleri yine uzun rulo biçiminde kesip bir sıra patates, bir sıra köfte, bir sıra patates, bir sıra köfte ve aralarına dilim domates koyup tepsiye yerleştiriyoruz. Biberleride ince bir biçimde keserek üzerlerine yerleştirelim.Sana Klasik Kaseden 4 yemek kaşığı tavaya koyup üzerine salça ilave ettikten sonra bu karışımı köftelerin üzerine gezdirip fırına verelim.
Not: Patatesleri ve köfteleri çiğden değilde kızartarakta koyabilirsiniz. Çiğ patates ve kıymaya oranla daha lezzetli oluyor, kızartılmış yiyecekler. Fakat bu süreç yiyecekleri çiğden pişirme sürecini daha kısaltıyor.
|